pátek 28. září 2012

Prvni dny

     Kdyz se dari, tak se dari, aneb jak byt na letisti za blbce. V itinerari k letu jsem mela spatne informace o vaze zavazadel a jeste k tomu jsem mela i nejake to kilo nad, takze jsem ve vysledku drepela uprostred odbavovaci haly, hrabala se v kufru a rozhodovala se, co vyhodit. Kdyz jsem se tedy s tezkym srdcem rozloucila s 6kg svych veci, mohla jsem vyrazit smer Kyjev - Jerevan. Aby toho nebylo pro jeden den malo, cestou mi zkolaboval notebook, na letisti me nikdo necekal, protoze si mysleli, ze priletim az dalsi den a ve dverich me misto mych spolubydlicich uvitala particka priopilych individui. Proste den, za veschny prachy.

     V utery jsem spolecne s mymi spolubydlicimi Ivkou a Stankou ze Slovenska vyrazily do mesta. Z naseho bytu je to do centra asi ctvrt hodiny cesty masrutkou. Masrutka je tranzit ci podobny, jen mnohem starsi, sovetsky kolega, na ktery mavnete, kdyz chcete nastoupit a pred vasi zastavkou volate "Kangarum kangnek" a doufate, ze vas ridic pres okolni hluk a hlasite radio uslysi a zastavi. Jednotna cena za cestu masrutkou je 100 dramu tedy asi 5Kc a je jedno, jak daleko se svezete. S jiznidmi rady se tady ale nikdo moc nezatezuje, existuji pro nektere autobusy, ale musi se brat s rezervou.
     Doprava je tady obecne silena a ve meste se neda moc dychat. Vsude smrdi vyfukove plyny a leta prach, protoze je tu hrozne sucho. Ridici jsou tady docela nervni, a kdyz to reknu ja, ktera mluvim za volantem jako dlazdic, neco na tom bude. Cervena zelena jedno jaka, prechazet pres prechod je tady vzdy trochu risk. V mem pripade obcas zabira, ze jsem blond a lidi si me chteji prohlednout, tak mi u toho prechodu zastavi.
      Moje hostici organizace sidli v institutu matematiky a vedlejsi dvere obyva volejbalova federace, tak si snad i zahraju. Jinak jsem ve FYCE poznala zatim same mile lidi, hlavne ma mentorka a ucitelka armenstiny Sirarpi je velmi prijemna a ochotna mi se vsim pomoct, snad ji to vydrzi...

     Ve ctvrtek jsem absolvovala prvni vernisaz v umeleckem centru Naregatsi, kde budu nejspis i pracovat. Svou prvni vystavu tady mel rusky avantgardni umelec Vagrich Bakhchanyan. Zajimave mi prislo, ze vystava mela zacit v 16h a jeste o pul ctvrte nebyla nachystana. Obecne tady maji vse, co se tyce casu, docela na haku....

Žádné komentáře:

Okomentovat